8.Sınıflar TEOG Hazırlık Programı

8.Sınıflar TEOG Hazırlık Programı
Tarih :
Yer : Uğur Kolejleri ​ 8.Sınıflar TEOG Hazırlık Programı Uğur Kolejleri,
Açıklama :

 

8  siniflar teog ders saa  (4)

8  siniflar teog ders saatlerİ+

8  siniflar 1 ve 2 (3)

 

Eğitim ve sınavda başarı “tam öğrenme, sınav tecrübesi ve karşılıklı güven” sonucu elde edilir.

 TEOG Sınavına Hazırlık Programı çerçevesinde 6, 7, ve 8. sınıflar için ek çalışmalar yapmaktayız

TEOG Deneme Sınavları ve Konu Tarama Testleri

Her ay bir TEOG Deneme Sınavı, ayda 2 kez de Konu Tarama Testi uygulanmaktadır. Deneme sınavları birebir gerçek sınavlar formatında gerçekleştirilmektedir.

Etüt Sınıfları

Haftalık ders saatine ek olarak 6 ve 7.sınıflarımıza beşer, 8. sınıflarımıza altışar ders saati etüt dersi eklenmektedir. Yıl boyunca bu uygulama sürmektedir.

_bbb5967

Etüt sınıfları, her TEOG deneme sınavı sonrasında puan sıralamasına göre yeniden oluşturulmaktadır. Böylece öğrencilerimiz için kendilerini değerlendirebilecekleri, hedef oluşturabilecekleri ve rekabet edebilecekleri bir  ortam  yaratılmaktadır.

Bire Bir Çalışma Saatleri

Öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu branş öğretmenleri ile bire bir çalıştığı soru çözüm saatleridir. Uğur Kolejinde öğrencilerimizin kendilerini eksik hissettiği konuları ve analizler sonucu ortaya çıkarılan konu eksikliklerini gidermek amacıyla, öğrenci - öğretmen bire bir çalışma saatleri planlanmakta ve uygulanmaktadır. 

img_0347

Ölçme ve Değerlendirme Merkezi

TEOG deneme sınavı sonuçları ölçme değerlendirme merkezimizde değerlendirilmekte ve önceki sınav sonuçları ile karşılaştırmalı analizler öğrencilerimize karne olarak verilmektedir. Bu analizlerde öğrencilerimiz boş  ve yanlış cevaplarının hangi konularda yoğunlaştığını görebilmekte ve eksiklerini daha kolay tamamlayabilmektedir.

Koç Öğretmenlik Uygulaması ile Öğrencileri Birebir Takip Edebilmekteyiz

Ortaokulda  sınıf rehber öğretmenleri yanında, ortalama 10 öğrencinin bir koç öğretmeni bulunmaktadır. Koç öğretmenler belirli periyotlarla öğrenci ve velileri ile görüşerek öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini izlemekte ve edindikleri bilgileri sanal ortamda “Ortak Bilgi Sistemi” ne giriş yapmaktadırlar.

Bu sisteme girilen öğrenci bilgileri  yetkileri dahilinde sınıf rehber öğretmeni, rehber öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü tarafından takip edilmektedir.

img_3168

Yoğunlaştırılmış Soru Bankası

MEB tarafından belirlenen, sınavda sorumlu olduğumuz kazanımlar yanında diğer eğitim kurumlarında okutulan kitapları da  taramaktayız. Bu yolla oluşturulan soru bankaları, öğrencilerimize, değişik soru tipleri ile karşılaşma olanağı vermektedir

Rehberlik Çalışmalarımız

Öğrencilerimizin akademik ve yaş dönemi özellikleri nedeniyle yaşanabilecek sorunlar yakından takip edilmektedir. Deneme sınavı ve konu tarama testi sonrası başarı değişimleri analiz edilmektedir.

TEOG Grupları

6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz, sene başında uygulanan ilk deneme sınavından sonra "TEOG Grupları"na ayrılır. Merkezi sınavlar için idman niteliği taşıyan TEOG derslerini bu gruplarda yaparlar. TEOG grupları her deneme sınavından sonra değişebilir. Amaç, öğrencilerimize ihtiyacı olan konu ile ilgili takviye ve soru çözümü yaptırmaktır.

img_3739

TEOG Hızlandırma Programı 

Uğur Kolejinde öğrencilerimizin girecekleri merkezi sınavlara 8 hafta kala ders programında, olması gereken ders saatleri ve ek TEOG grup derslerine ilaveten, öğrenci grupları oluşturularak TEOG Hızlandırma Programı uygulanmaktadır. 

img_3154

Öğle araları konu anlatımlı ve soru çözümlü Matematik ve Fen Grup Çalışmaları yapılır. Öğrenciler beşerli gruplara bölünür ve her grupla farklı günlerde, eksik olduğu düşünülen konuların tekrarı yapılır. Öğrencilerin çözmek istediği sorular öğretmenleri denetiminde çözülür.

TEOG Seminerleri

Sınav yaklaştıkça öğrencilerimizle  gerek okul idaresi, gerek rehberlik,  gerekse “koç öğretmenleri” “olarak görüşmeler yapılır ve sınav farkındalığı yaratılır.  Velinin de öğrencinin evdeki çalışmalarını takip etmesi ve okulla işbirliği içinde olması bizim için çok önemlidir. Bu yüzden velilerimize TEOG Seminerleri düzenlenir. Sene başında “TEOG nedir?  Öğrencilerimizi sınava nasıl hazırlıyoruz” u anlatır, dönem içinde de bu stres dolu “Süreci en iyi nasıl atlatırız, ebeveyn olarak neler yapmalıyız,  okul, aile ve öğrenci işbirliğimizi en sağlıklı nasıl devam ettirebiliriz” i anlatan paylaşım ve kazanım toplantıları yapılır.

Tüm bu çalışmalarımızda amacımız öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirip tekrar yapmalarını sağlamak, farklı soru türlerini görerek sınav sorularına hakim olma becerisi kazandırmak, test tekniklerini öğrenmelerini, eksikleri varsa gidermelerini ve sınava en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamaktır.

 

 

 

 

Akademik